• 24/05/2018
    Soru :
    Elif
    Merhaba hocam.Annem 62 yaşında ve cok uzun süredir göğsünde olan kitleden 3 yil once biyopsi yaptirdik sonuclari iyiydi.Ama son zamanlarda ağrı yaptigi icin tekrar doktora gittik....Emar sonuclari cikti ve doktoru kitleyi alalim ama yinede biyopsi lazim emin degilim kitleden dedi.Her iki meme cilt kalınlığı normaldir.Her iki meme liposkleroze görünümde izlenmiştir.Sağ memede üst iç kadranda lobül konturlu T1A görüntülerde minimal hiperintes,T2 ağırlıklı görüntülerde heterojen hiperintens olarak izlenen dinamik kontrastlı görüntülerde duvarlarında kontrastlanmanin izlendiği 68×39×24 mm boyutlarında kitle lezyonu izlenmektedir.Uzun süredir takipte olduğu öğrenilen kitle lezyonun ayrıca tanısında benign etiyojiler akla gelmekle birlikte hastanın klinik korelasyonu,endikasyonu mevcut ise histopatolojik incelemesi önerilir. Sağ memede areole kenarında mamografi incelemesinde mikrokalsifikasyon kümesi olduğu öğrenilen hastada sağ memede retroareoler lokalizasyonda dinamik kontrastlı görüntülerde yaklaşık 3mm çapında kontrastlanma gösteren nodüler lezyon varlığı dikkat çekmiştir.Bunun dışında aerola kenarında ayrıca yer işgal eden lezyon seçilemedi. Dinamik kontrastlı geç fazlı görüntülerde her iki memede milimetrik çaplı nodüler kontrastlanmanın varlığı izlenmektedir.Biloteral pektoral kaslar normaldir.Bileteral aksillada birkaç adet reaktif olabilecek lenf nodlari izlenmiştir........Tekrar biyopsiyw ihtiyac varmi kanserli kitle olabilirmi...
    02/06/2018
    Yanit :
    Doç.Dr. Mehmet Mahir Atasoy
    Kitleniz çok büyük tekrar biyopsi yapılabilir. Siz yönlenrimeden önce MR ınızın CD lerini kendim görmem gerekir.

<< Geri Dön