• 02/01/2019
    Soru :
    Gamze
    Merhaba, kızım 22 yaşında ve memede kitle hissetti. Ultrason raporu şöyle: Her iki meme parankimi yoğun fibroglandüler ekopaternindedir. Sağ memede saat 6-7 hizasında periareolar,cilt-cilt altından6.5 mm derinde yaklaşık 24 mm ve hemen komşuluğunda 15 mm çaplı lobüle kontürlü,sınırları birbirinden net ayrılmayan, bilobüle görünümlü hipoekoik sold nodüler lezyonlar izlendi(FA?). Histopatolojik verifikasyon önerilir. Sol memede: saat 12 hizası areolaya 1cm mesafede, cilt-cilt altından 12 mm derinde yaklaşık 8.3 mm çaplı düzgün sınırlı hipoekoik nodüler alan izlendi.( dejenere yağ lobülü? FA?) Saat 2 hizası periareolar cilt-cilt altından 7.1 mm derinde, lobüle konturlu yaklaşık 20mm çaplı hipoekoik solid nodüler lezyon izlendi. (FA?) Histopatolojik verfikasyon önerilir. Her iki aksillada büyüğü sağda 11*6 mm boyutlu, ekojen hiluslu reaktif lenf nodları izlendi. Sonuç: Malignite yönünden suspekt bulgular. Doktor kötü bir şey yok ama alınması gerekiyor dedi. Aldırılmalı mı? Patoloji sonucunun kötü çıkma ihtimali var mı? Şimdiden teşekkürler.
    02/01/2019
    Yanit :
    Doç.Dr. Mehmet Mahir Atasoy
    Kızınızın meme dokusu içinde birkaç adet şüpheli olarak değerlendirilen lezyon. Öncelikle iyi bir meme radyoloğundan ikinci bir görüş alın lütfen.
    Sonrasında gerçekten şüpheli ise ameliyat değil biyopsi yapılmalı. Hiç bir zaman iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğu biyopsi ile bilinmeden ameliyat olmanız doğru değil.
    Çünkü eğer kötü huylu bir lezyon ise yapılan ameliyat çok yanlış bir ameliyat olur.
    Biyopsi sonucu iyi huylu gelirse de zaten ameliyatsız olarak fibroadenomları tedavi edebiliyoruz.
    Arzu ederseniz size üniversitemizde yardımcı olabiliriz. Detaylı bilgi ve randevu için dratasoy.com u ziyaret edebilirsiniz.
     
    Doç. Dr.mehmet Mahir Atasoy
    Meme radyolojisi ve Girişimsel Radyoloji 

<< Geri Dön