• 24/05/2018
    Soru :
    esra
    İyi aksamlar..anneme 1 martta USG ve daha öncesinde mamografi yapilmisti..USG sonucunda radyolog areolaya 2 cm mesafede nispeten keskin sinirli yaklaşik 7 mm boyutta hipoekoik solid lezyon ( fibroadenom?) yazmis..ama birads 4a , trucut biyopsi önermişti..benim sorum şu , internette bu ssayfa da dahil bi suru soru cevap okuyorum..sonucu bu şekilde olanlar birads 3 ve 6 aylik takip önerilmiş...annemin sonucunda dr fibroadenomdan suphelenmis ama annemin yaşi (53) , meme yapisi vb. Nedenlerle kesin tani koydurmak için biyopsi istemis olabilir mi..yani 50 yaştan sonra fibroadenom tanisi için biyopsi mi gerekir..
    25/05/2018
    Yanit :
    Prof. Dr. Levent Çelik
    Birad kategori 4A da bir kötülük ihtimali % 2-10 arasındadır, bu yüsden doğrusu biyopsi yapılmasıdır.
    Bu lezyonların altından iyi huylu bir tümör de çıkabilir ve bu ihtimal daha yüksektir. Ama risk % 2 yi geçtiği zaman yapılması gereken biyopsi ile daha kesin kanaat edinmektir.
    Radyoloğunuzun tavsiyelerine uyunuz.
    Veya elinizdeki tüm tetkikler ile bir meme radyoloğuna baş vurup ikinci görüş te alabilirsiniz.
     

<< Geri Dön