• 25/09/2018
    Soru :
    Emine
    Mrb sol meme alt dış kadranda multipil lobüle konturlu yaklaşık 28x15 mm boyutunda hipoekoik solid görünüm izlendi multipil lobilasyon nedeni ile dolu örneği tetkiki önerildi. Hocam ben bu kitleyi aldırmak istemiyorum aldırmak şart mı aldırrırsam bir risk oluşurmu yaşım 30 şimdiden tşkr
    26/09/2018
    Yanit :
    Doç.Dr. Mehmet Mahir Atasoy
    Emine hanım yaklaşık 3 cm çaplı bir kitle var. düzgün kenarlı olmadığından mutlaka biyopsi yaptırmalısınız. Onun tartışması yok.
    Allah göstermesin kötü huylu çıkarsa zaten acilen tedavi olmanız gerekecek.
     
    Biyopsi sonrasında fibroadenom gibi iyi huylu bir lezyon çıkarsa (%90 iyi çıkacak gibi duruyor)  ister takip ettiririsiniz isterseniz tedavi olursunuz.
     
    İyi huylu çıkarsa ;
    Tedavi için iki seçeneğiniz var ya ameliyat ile aldırısınız ya da ameliyatsız modern yöntemler ile aldırırsınız.
    Ben ameliyatsız yöntemler ile vakumlu iğneler ile almayı öneriyorum. hem ağrısız sızısız oluyor hem iz kalmıyor hem de sadece lokal anestezi ile kolaylıkla yapılabiliyor.
    Ameliyatsız fibroadenom tedavi yöntemlerini detaylı okumak ve randevu almak için dratasoy.com u ziyaret edebilirsiniz. 
    Doç. Dr. Mehmet Mahir Atasoy 

<< Geri Dön